Šta je websajt za portal ?

web sajt portal

Portal websajt je mrežna veza koja prikuplja sve vrste informacija. Šanse su da ste ih već puno koristili. Jedan od najpopularnijih primjera je Yahoo. Iako je nekada bio poznat po svojoj pretraživačkoj mreži, danas je Yahoo prvenstveno portal.

Kako izraditi portal websajt za vašu WordPress stranicu?
WordPress je naš CMS koji smo izabrali iz nekoliko razloga. Izvrsno se kombinira između jednostavnosti upotrebe i potencijala za prilagodbu, a vi ga možete koristiti za izradu većine vrsta web stranica.

Konkretno, idealan je za sajt portala koji imaju tendenciju da uključuju široku kombinaciju funkcija. Sve te funkcije najjednostavnije je implementirati pomoću dodataka.

Plagini su jedna od glavnih prodajnih točaka WordPressa, jer vam omogućavaju da implementirate gotovo sve funkcije koje želite. Međutim, prije nego što krenete u potragu dodataka, morat ćete otkriti koje funkcije želite da vaš web portal ima.

Dvije su glavne kategorije WordPressa tema: nišne teme i višenamjenske teme. Prva kategorija uključuje teme koje su dizajnirane da odgovaraju određenim vrstama websajta, kao što su blogovi, web lokacije s vijestima, mrežne trgovine i još mnogo toga. Prilikom izrade portala web stranica, djelomični smo prema višenamjenskim temama zbog njihove fleksibilnosti. S pravom višenamjenskom temom moći ćete izgraditi portal koji uključuje sve funkcije koje želite.

Ako se želite, na primjer, usredotočiti na vijesti, možete koristiti ugrađeni WordPressov uređivač i pristupiti svojim prvim objavama. Što ćete napisati ovisi o vama, ali znajte da vam WordPress pruža sve alate potrebne za stvaranje visokokvalitetnog pisanog sadržaja.

Želiteli da započnete izradu web sajta?